Molimo Vas da pre poručivanja pročitate naše USLOVE internet-kupovine, kako biste znali sve u vezi sa mogućnostima isporuke željene robe. Hvala!

POPUST

Belinka ILLUMINA 0.75 lit

ŠIFRA PROIZVODA
3185
1.490,00 din.
-
+
Osnovne informacije
  • Premaz za drvo koji omogućava promenu lazurnog premaza na drvetu iz tamnijeg (postojećeg) u svetliji (novi).
  • Proizvođač: "Belinka", Slovenija.
  • Potrošnja: 20 m2/lit
  • Pakovanje: 0,75 lit (dostupno i pakovanje od 2,5 lit po porudžbini).
  • Dekor drveta (godovi) ostaju vidljivi nakon prelaza!

ILLUMINA je dostupna u jednom, žućkastom tonu. Premaz neće obezbojiti tamnu površinu, već ima dovoljnu pokrivnu moć da ravnomerno pokrije tamnu lazuru i da njenu nijansu približi prirodnoj boji čamovine. Posle premazivanja ILLUMINOMdrvo više neće biti vidljivo, a pravilna priprema površine i pravilna upotreba proizvoda daće isti konačni rezultat kao i sve lazure – premazana površina pružaće osećaj vidljive strukture drveta.

ILLUMINA nije otporna na vremenske uticaje pa je zato uvek treba premazati jednim od svetlih tonova lazurnih boja (Belinka Beltop). Proizvod takođe ne sadrži biocide što znači da treba drvene površine pre posvetljivanja odgovarajuće zaštititi od štetočina koje napadaju drvo.

Upozorenje

Rad sa ILLUMINOM nije jednostavan i od korisnika zahteva određenu veštinu. Zahtevni, izrazito raščlanjeni elementi (npr. prozorski kapci) predstavljaju poseban izazov. Kod premazivanja takvih elemenata treba sprečiti oticanje premaza i njegovo nagomilavanje na određenim mestima budući da takva mesta, pošto se jednom osuše, ne možemo više da popravimo. Pored toga treba povesti računa i o vremenskim uslovima prilikom nanošenja lazure i njenog sušenja. Temperatura od 15 do 25 °C i relativna vlažnost vazduha manja od 80% predstavljaju idealne uslove za premazivanje. Takođe je važno da je drvo, odnosno podloga suva. Preporučujemo vam da u slučaju kiše odložite posvetljivanje ILLUMINOM, a takođe treba izbegavati premazivanje na jakom suncu.

NAČIN UPOTREBE:

Proizvod ILLUMINA nanosimo nerazređen četkom ili valjkom jedno- ili dvoslojno na suvu i odgovarajuće pripremljenu drvenu površinu. Priprema površine i broj slojeva premaza zavise od pohabanosti površine i željenog konačnog izgleda. Kada je površina veoma pohabana i drvo jako upija premaz, treba naneti dva sloja proizvoda illumina. U normalnim uslovima vreme sušenja među pojedinim slojevima premaza treba da bude najmanje 24 sata. Vreme sušenja produžava se na niskim temperaturama i visokoj relativnoj vlažnosti. Na takvu obrađenu i suvu površinu treba uvek naneti još jedan sloj lazure željenog tona (Beltop) koja će površinu učiniti otpornom na vremenske uticaje. Za lepši konačni izgled drvenog elementa treba površinu pre nanošenja lazure blago obrusiti brusnim papirom granulacije od 220 do 280 i dobro očistiti prašinu. Alat očistimo uljanim razređivačem.

TEHNIČKI PODACI:

Sastav: alkidne smole, svetlosno i vremenski postojani pigmenti, UV filteri i razredjivači Nanošenje: 1 do 2 sloja (u zavisnosti od pohabanosti površine i željenog konačnog izgleda) Potrošnja: 1 l za nanošenje jednog sloja na površinu od 15 – 25 m2 (u zavisnosti od površinske obrade i načina nanošenja) Sušenje: sledeće nanošenje posle 24 časa (u normalnim uslovima) Čišćenje alata: uljani razređivač; Čuvanje: u originalno zatvorenoj ambalaži na temperaturi nižoj od 30 °C, van domašaja dece Tačka paljenja: iznad 61 °C

I FAZA: 

Priprema drveta – četkanje, brušenje, čišćenje i odstranjivanje odstupajućih delića drveta i stare boje i eventualna popravka obloge:II FAZA:

Nanošenje ILLUMINA premaza:

  

III FAZA:

Farbanje lazurnim premazom žejene nijanse (na slici: Beltop nijansa br.8 - Ariš):DODATNE INFORMACIJE
Zemlja porekla Slovenija
Tip premaza Podloga
Write Your Own Review
Opisujete proizvod:Belinka ILLUMINA 0.75 lit