Monthly Archives: September 2023

  1. September 28, 2023

    Kako odabrati pravu veličinu pločica?

    Odabir prave veličine pločica može biti izazovan, ali je ključan za postizanje željenog izgleda i funkcionalnosti vašeg prostora. Prilikom odabira dimenzija pločica, važno je uzeti u obzir veličinu prostora, namenu pločica i estetiku kojoj težite. 

    Na primer, velike pločice mogu vizuelno proširiti prostor, dok male pločice mogu dodati detalje i teksturu. Dimenzije pločica za kuhinju mogu se razlikovati od dimenzija

    Read More
  2. September 25, 2023

    Da li se pločice mogu staviti na stepenice?

    Pločice za stepenice su odličan izbor za mnoge domove i poslovne prostore. Ne samo da su estetski privlačne, već su i izuzetno izdržljive i lako se održavaju. Pločice se mogu postaviti na različite vrste podloga, uključujući beton i drvo, što ih čini fleksibilnim rešenjem za različite vrste stepeništa. Međutim, važno je napomenuti da se pločice ne preporučuju za stepeništa koja su izložena velikoj količini vlage ili koja su skliska, jer mogu postati opasna za hodanje.

    U kojoj fazi izgradnje stepeništa se pločice stavljaju?

    Pločice se obično postavljaju nakon što je osnovna konstrukcija stepeništa završena. To znači da se prvo postavljaju nosači i podloga, a zatim se pristupa postavljanju pločica. U nekim slučajevima,

    Read More
  3. September 21, 2023

    Koje vrste pločica su najpogodnije za terasu?

    Kada je reč o uređenju terase, izbor pravih pločica može biti ključan faktor koji će odrediti kako će vaša terasa izgledati i koliko će biti funkcionalna. Najbolje pločice za terasu su one koje su otporne na vremenske uslove, lako se održavaju i estetski su privlačne. Evo nekoliko vrsta pločica koje su najpogodnije za terasu:

    • Keramičke pločice: Otporne su na vlagu i lako se čiste, ali mogu biti klizave kada su mokre.
    • Porcelanske pločice: Veoma su otporne na vremenske uslove i habanje, ali su obično skuplje od keramičkih plo
    Read More
  4. September 18, 2023

    Kako odabrati pločice za dvorište

    Dvorište je prostor koji često služi kao produžetak vašeg doma. Izbor pravih pločica za dvorište može značajno da utiče na estetiku i funkcionalnost tog prostora. U ovom tekstu razmotrićemo nekoliko ključnih faktora koji će vam pomoći da odaberete najbolje pločice za dvorište.

    Koje vrste pločica su najpogodnije za dvorište?

    Kada je reč o vrstama pločica koje su najpogodnije za dvorište, izbor je širok. Keramičke pločice su popularne zbog svoje izdržljivosti i raznih dizajna. Međutim, prirodni kamen kao što su granit i mermer pružaju jedinstven i luksuzan izgled. Betonske pločice su takođe dobra opcija, posebno ako želite industrijs

    Read More
  5. September 14, 2023

    Kako odabrati pločice za bazen: Stvari na koje treba obratiti pažnju

    Izbor pravih pločica za bazen je ključan za dugoročnu funkcionalnost i estetiku vašeg bazena .Odabir idealnih pločica za bazen je kompleksan proces koji zahteva pažljivo razmatranje različitih faktora. Od vrste materijala i sigurnosnih karakteristika do dimenzija i dizajna, svaki aspekt ima svoju važnost. Ulaganje vremena i resursa u ovaj izbor će se isplatiti kroz dugoročnu funkcionalnost i estetiku vašeg bazena.

    Jasno nam je da nije lako doneti odluku kada trebate izabrati koje su to najbolje pločice za bazen, pa smo zbog toga pripremili za vas ovaj tekst, za koji se nadamo da će vam biti od pomoći i olakšati vam donošenje takve odluke.

    Table of Contents

    Read More
  6. September 11, 2023

    Koje vrste pločica su najpogodnije za hodnik?

    Hodnik je često prva stvar koju gosti vide kada uđu u vaš dom, ali i prostor koji je podložan velikom protoku ljudi i prljavštini sa ulice. Zbog toga je izbor pravih pločica za hodnik izuzetno važan. U ovom tekstu razmotrićemo koje vrste pločica su najpogodnije za hodnik i na šta treba obratiti pažnju prilikom njihovog odabira.

    Postoji veliki broj vrsta pločica. One dolaze u različitim oblicima, dimenzijama i materijalima. Najčešći materijali su keramika, porcelan, prirodni kamen i vinil. Svaki od ovih materijala ima svoje prednosti i mane. Na primer, keramičke pločice su otporne na vlagu ali mogu biti klizave, dok su pločice od prirodnog kamena izuzetno izdržljiv

    Read More
  7. September 07, 2023

    Kako odabrati pločice za kuhinju: Kompletan vodič

    Kuhinja je srce svakog doma, mesto gde se pripremaju ukusni obroci i stvaraju nezaboravni trenuci sa porodicom i prijateljima. Kuhinja je bitan deo svakog doma i to je jedan od najbitnijih delova stana ili kuće. U njoj se provodi mnogo vremena, priprema hrana i još mnogo toga. 

    Uređenje kuhinje može da promeni izgled celokupnog stana ili doma, pogotovo ako je kuhinja spojena sa trpezarijom. Na vizuelni identitet kuhinje mogu mnogo da utiču pločice. Izbor pločica za kuhinju nije samo estetski, već igra ključnu ulogu i u funkcionalnosti ovog prostora. 

    Read More
  8. September 04, 2023

    Najčešće vrste pločica i kako da odaberete prave

    Koje sve vrste pločica postoje?

    Kada je u pitanju odabir pločica za vaš dom, raznovrsnost opcija može biti zastrašujuća. Postoji nekoliko tipova pločica koji se razlikuju po materijalu, dizajnu i upotrebi. Pločice mogu biti podne pločice, zidne pločice, ali i pločice koje se koriste u enterijeru ili eksterijeru. U ovom tekstu fokusiraćemo se na tri najpopularnije vrste pločica: keramičke pločice,

    Read More