Monthly Archives: May 2023

  1. May 29, 2023

    Kako uklopiti tuš kabinu u malo kupatilo?

    Ukoliko imate malo kupatilo, morate racionalno doneti odluku oko tuš kabina - koliko vam treba da ona bude prostorna, toliko vam treba i prostor u toaletu.

    Tuš kabine su odlično zamenile velike, glomazne kade i na taj način su uštedele prostor mnogim toaletima. Praktične su i funkcionalne, a mogu se pronaći tuš kabine u različitim dimenzijama, te svako može da pronađe tuš kabinu za sebe - nebitno da li je kriterujem za kupovinu tuš kabine ograničen budžet, izgled, dodaci kao hidromasažne funkcije i slično. 

    Veliki broj modela se javlja u različitim dimenzijama uprav

    Read More
  2. May 25, 2023

    Sve što treba da znate o staklima za tuš kabinu

    Tuš kabine su postale neizostavni deo svih modernih kupatila. Mnogi su svoje kade zamenili sa tuš kabinama zbog njihove praktičnosti, a prilikom izgradnje novih toaleta - ugradnja tuš kabina je sad podrazumevan izbor.

    One su postale popularne zbog svoje praktičnosti, uštede prostora kod malih toaleta, ali i iz estetskih razloga. Tuš kabine itekako mogu da promene prostor svojim odličnim dizajnom, dodatnim elementima kao što su okvir zlatne boje ili ukrasni detalji na staklu tuš kabine.

    Mogu se pronađi tuš kabine raznih dimenzija - pa čak i isti model može da se javi u potpuno različitim veličinama kak

    Read More
  3. May 22, 2023

    5 ideja za tuš kabine: Napravite kupatilo na kojem će vam zavideti

    Sve češće u toaletima viđamo tuš kabine zbog njihove praktičnosti. Prvo su to bile glomazne, nimalo estetski privlačne tuš kabine. Međutim, danas možemo videti takve tuš kabine da se za njih može reći da ulepšavaju toalet i maltene deluju kao dekoracije.

    Više ne morate da birate između svega nekoliko modela koji imaju gabaritnu podlogu i okvir. Mogućnosti su sad neograničene. Pred vama je toliko različitih vrsta tuš kabina: kockaste, polukružne, hidromasažne tuš kabine, itd. A da ne spominjemo podele po dimenzijama, materijalu ramova i vrsti stakla.

    Ono što je takođe posebno zanimljivo i privlačno jeste što sad vaše želje i ideje možete pretvoriti u realnost. Zašto biste birali tuš kadu iz asortimana proizvođača, kad možete imati tuš kabinu kakvu ste

    Read More
  4. May 18, 2023

    10 najboljih tuš kabina za kupatila svih veličina

    Kade ili tuš kabine su neizostavni deo svakog toaleta. Pored njihove funkcionalnosti koja nam je svima poznata, oni mogu da promene potpun izgled toaleta.

    Moderne tuš kabine se ipak razlikuju od onih prvih tuš kabina koje su bile glomazne, teške i estetski ne baš tako prijatne.

    Ali opet, sa napredovanjem svega, pa tako i tuš kabina - došlo je do ogromnog broja različitih modela na tržištu i nije uvek lako doneti odluku koja će to tuš  kabina biti deo vašeg doma. Ovo ipak nije nešto što ćete koristiti kratko i što se često menja. 

    A sama činj

    Read More
  5. May 15, 2023

    5 najjeftinijih tuš kabina za ljude na budžetu

    Deo svakog toaleta jeste tuš kabina ili kada. Ali, ako ste se odlučili da u vašem toaletu to bude tuš kabina, morate pažljivo doneti odluku koja će to tuš kabina biti. 

    Ipak, ovde ulazi nekoliko faktora u obzir. Dimenzije tuš kabine, dimenzije vašeg toaleta, njen dizajn, izgled, ali i naravno, finansijski faktor. Mi vam nudimo naše predloge kada su u pitanju kvalitetne, a jeftine tuš kabine

    Table of Contents

    Read More
  6. May 11, 2023

    Tuš kabina ili tuš paravan – kako odabrati?

    Toalet je sastavni deo svakog doma, a pre njegovog pravljenja ili renoviranja potrebno je napraviti dobru odluku prilikom odabira njegovih sastavnih delova. Tu se podrazumevaju sanitarije, kada, tuš kabina ili tuš paravan, kupatilski nameštaj i ostali elementi koji čine jedan toalet funkcionalnim. 

    Svako ima svoje preference prilikom odabira ovih sastavnih delova toaleta. Ponekad, ipak, odabir se svede na kupovne ili tehničke mogućnosti. Na primer, ukoliko je toalet mali, kako biste sačuvali prostor i bolje ga iskoristili, u vaš toalet ćete umesto kade staviti tuš kabinu. Čak iako možda više volite komoditet koji kada pruža. 

    Budite obazrivi prilikom odabira svih elemanata koji su vam p

    Read More
  7. May 08, 2023

    Kako montirati WC šolju za uradi-sam majstore

    Prilikom renoviranja ili izgradnje vašeg toaleta, troškovi se samo nagomilavaju. Pločice, cevi, kada, ove sanitarije, one sanitarije - previše stavki koje treba isfinansirati, a potom platiti majstore koji će sve to postaviti i uraditi. 

    A postavlja se pitanje, da li su vam baš za sve potrebni majstori? Postoje neke stvari koje možete i samostalni uraditi. Možete biti uradi-sam majstor i naučiti kako se postavlja wc šolja. 

    Potreban materijal i alat

    Da biste lepo postavili WC šolju nije vam potrebno mnogo alata, iako možda deluje da vam je potrebno čitava aparatura koju ni ne posedujete. Međutim, realnost je ipak drugačija. Od alata je po

    Read More
  8. May 04, 2023

    Kako odabrati WC šolju za vaše kupatilo

    Ko je izmislio WC šolju?

    Pojam toaleta i njegove primene datira hiljadama godina unazad, ali prvi zapisani toalet može da se pripiše Ser Džonu Haringtonu. On je bio engleski dvorjanin i kumče Kraljice Elizabete I. Ovo njegovo otkriće se desilo 1596. godine kada je tražio od posluge ovalnu posudu duboku 2 metra koja je bila hidroizolovana smolom i voskom. Ispiranje ove posude je zahtevalo 7.5 litara vode. 

    Ovo je bio prvi zapisan toalet, ali prvi registrovan patent je doneo škotski pronalazač Aleksander Kaming i to skoro 200 godina kasnije. Njegova inovativna ideja je bila cev u obliku slova S koja ide ispod posude koja je koristila vodu - kako bi se sprečilo ulaženje gasa iz kanalizacije nazad u toalet.

    Read More
  9. May 01, 2023

    Koje su to najbolje daske za wc šolju?

    Kako na tržištu postoji veliki broj različitih proizvođača WC šolja, tako i imamo priliku da biramo između velikog broja različitih dasaka za wc šolju. U velikom broju slučajeva one idu u kompletu sa WC šoljom, ali nije uvek tako.

    Takođe, ukoliko dođe do kvara, pucanja ili potrebe za zamenom daske za wc šolju iz nekih drugih razloga, može se desiti da nećete pronaći originalnu dasku koja je predviđena za tu WC šolju.

    Nemojte da očajavate, takvi problemi sa wc šoljama i daskama su česti. Mnogi modeli WC šolja

    Read More