Monthly Archives: October 2023

  1. October 30, 2023

    Za šta se sve koriste mermene pločice

    Mermer je materijal koji odiše elegancijom i dugovečnošću. Svojom prirodnom lepotom i širokim spektrom upotrebe, mermerne pločice su postale omiljen izbor među vlasnicima domova i dizajnerima enterijera.  Ovaj materijal je poznat po svojoj prirodnoj lepoti koja dolazi u različitim bojama i šarama. Svaka ploča mermera je jedinstvena, sa svojim sopstvenim šarama i nijansama koje i dodaju estetsku vrednost prostoru i transformišu ga u nešto novo.

    Pored toga, mermer je materijal koji zaista odiše luksuzom i sofisticiranošću, pa se upravo zbog toga i koristi u visoko stilizovanim prostorima kao što su luksuzni hoteli, spa centri i visokokvalitetni stambeni i poslovni prostori.

    Mermer ima prirodnu hladnoću i ovo je karaktersitika koja je posebno prijatna tokom vrućih letnjih meseci. To

    Read More
  2. October 26, 2023

    Najbolja sredstva za lepljenje pločica

    Kada je u pitanju postavljanje pločica, bilo da se radi o podnim ili zidnim, ključna stvar na koju treba obratiti pažnju je izbor adekvatnog lepka. Pitanje "koji je najbolji lepak za pločice" često se postavlja među majstorima i DIY entuzijastima.

    S obzirom da postoji veliki broj različitih proizvođača, ali i lepkova napravljenih od različitih materijala, vi morate pažljivo odabrati koji ćete lepak koristiti. Takođe, nije svaki lepak pogodan za sve površine, kao ni za sve uslove. Možda za pločice za hodnik ili za

    Read More
  3. October 23, 2023

    Kako pravilno iseći pločice

    Sečenje pločica je veština za koju je potrebno imati preciznost i strpljenje. Da biste naučili kako iseći pločice pravilno, veoma je bitno da prvo vidite koje sve tehnike sečenja zapravo postoje i da za te tehnike koristite odgovarajuće alate. Proces uključuje obeležavanje i merenje dimenzija pločica, koristeći napravu za sečenje pločica, i pažljivo sečenje kako biste izbegli pucanje ili lomljenje materijala.

    Kako biste uspešno izveli sečenje, mi smo vam pojedn

    Read More
  4. October 19, 2023

    Kako se pravilno fuguju pločice: Korak po korak

    Fugovanje pločica je jedan od glavnih koraka u postavljanju pločica koji ne samo da doprinosi estetici prostora, već i štiti pločice od vlage i prljavštine. 

    Pravilno fugovanje pločica osigurava dugovečnost i lako održavanje površina pločica, stvarajući čist i završen izgled.

    Kako se pravilno fuguju pločice

    Pravilno fugovanje pločica

    Read More
  5. October 16, 2023

    Kako odabrati pločice za malo kupatilo

    Pločice igraju ključnu ulogu u definisanju estetike i funkcionalnosti svakog kupatila, posebno kada je prostor ograničen. Pravilnim planiranjem i strateškim odabirom "pločica za mala kupatila", možete transformisati svoj prostor, čineći ga vizualno privlačnim, funkcionalnim i prostranim. 

    Kakve pločice su pogodne za mala kupatila

    Mala kupatila mogu predstavljati izazov kada je u pitanju njihovo uređenje i dizajn. Ali nisu sami mala kupatila problem, odabir pločica za hodnik, ili nalazak

    Read More
  6. October 12, 2023

    Kako najbolje održavati pločice?

    Kako najbolje održavati pločice u vašem domu može biti izazov, posebno ako niste sigurni koje sredstva i tehnike koristiti. Osnovni princip održavanja pločica uključuje redovno čišćenje kako bi se sprečilo dolaženje do nakupljanja slojeva pljavštine i kamenca. Upotrebom odgovarajućih sredstava za čišćenje pločica dolazi se do lepote i očuvanosti pločica. 

    Kako održavati pločice nije samo pitanje estetike, već i higijene, jer čiste pločice doprinose svežem i urednom izgledu prostora. Ako su vam pločice u hodniku prljave, prvi utisak koji će neko imati ko vam dođe u goste, jeste da ste nemarni i aljka

    Read More
  7. October 09, 2023

    Kako se postavljaju pločice

    Postavljanje pločica može biti zahtevan proces koji zahteva pažnju, preciznost i određeno predznanje. Bilo da želite da osvežite pločicama kuhinju, kupatilo ili bilo koji drugi prostor, važno je znati kako se postavljaju pločice kako biste osigurali dugotrajan i estetski dopadljiv rezultat.

    Takođe, ukoliko se pločice ne postave dobro, moraćete ih skidati, možda i razbijati, pa postavljati ponovo, jer može da dođe do neravnina, izlivanja vode i sličnih problema ako sama postavka ne bude dobra. Ovo je veliki izdatak, pa čak iako ste  uspeli da pronađete

    Read More
  8. October 05, 2023

    Da li se pločice mogu ofarbati?

    Pločice, bilo da su na podu ili zidu, često su glavni detalj i deo enterijera svake prostorije. Međutim, ćak i najbolje pločice s vremenom mogu izbledeti, postati zastarele ili jednostavno više ne odgovaraju vašem ukusu. Da li se vama ovo desilo u vašem domu? Da li su pločice u vašoj kuhinji izgubile sjaj i boju? Ili su pločice u toaletu mnogo bleđe nego što su bile?

    Umesto skupog i vremenski zahtevnog postupka zamene, verovatno se sad pitate: "Da li se pločice mogu ofarbati?" Odgovor je, na vašu sreću potvrdan. Pločice se i te kako mogu ofarbati, ali to vredi raditi ukoliko koristite isključivo specijalizovanu farbu za pločice.

    Read More
  9. October 02, 2023

    Šta su neklizajuće pločice?

    Neklizajuće pločice su specijalno dizajnirane podne pločice koje imaju takvu površinsku obradu ili teksturu koja smanjuje mogućnost klizanja ili je svodi na minimum. Ove pločice su posebno važne u prostorima gde postoji rizik od prolivanja vode ili drugih tečnosti, kao što su kuhinje, kupatila i terase. 

    Pored toga što pružaju dodatnu sigurnost ili potpunu sigurnost, neklizajuće pločice takođe imaju uticaj i na estetiku u prostoru u kom se one nalaze, zahvaljujući različitim dizajnima i bojama u kojima su dostupne.

    One su izrazito bitne u domovima i prostorima u kojima se nalaze mala deca ili starije, slabije pokretne osobe. Iako su one svakako bitne za osobe svih uzra

    Read More