Monthly Archives: November 2023

  1. November 30, 2023

    Koliko košta krečenje i od čega to sve zavisi?

    Krečenje je jedan od najefikasnijih načina da osvežite svoj prostor, ali pitanje koje mnoge muči je: "Koliko to košta?" Cena krečenja varira i zavisi od brojnih faktora, a u ovom tekstu ćemo razmotriti sve što utiče na troškove krečenja, bilo da se radi o stanu, zgradi ili spoljnoj fasadi.

    Od čega sve zavisi cena krečenja?

    Cena krečenja može značajno da varira u zavisnosti od nekoliko raznolikih faktora. To uključuje razne faktore, od prostora i njegove veličine, pa sve  do geografske lokacije gde se nalazite. Specifične cene kao što su "cena krečenja po kvadratu" ili "krecenje zgrade cena

    Read More
  2. November 27, 2023

    Koje sve vrste boja za krečenje postoje i po čemu se razlikuju?

    Izbor prave boje za krečenje je ključan korak u svakom projektu kada se radi izmena i osvežavanja enterijera ili eksterijera. A taj odabir idealne boje za krečenje nije lak. Još nakon toga, morate i da procenite količinu boje za krečenje koja vam je potrebno. Što znači da pored toga što morate da donosite odluku oko boje, morate i oko njene količine kako ne biste uzeli nedovoljno ili previše boje. Nema potrebe da vaš krečenje košta više nego što treba.

     Sa širokim spektrom opcija na tržištu, od disperzivnih do akrilnih boja, razumeti razlike između njih može vam pomoći da donesete najbolju odluku. U ovom tekstu, detaljno ćemo istražiti različite vrste boja za krečenje

    Read More
  3. November 23, 2023

    Kako odrediti koliko boje je potrebne za krečenje?

    Kada se pripremate za krečenje, jedno od ključnih pitanja koje se postavlja je koliko boje treba za krečenje. Ovaj aspekt planiranja je često podcenjen, ali je od suštinske važnosti za uspeh vašeg projekta krečenja. Da biste izbegli uobičajene zamke kao što su kupovina premalo ili previše boje, neophodno je pažljivo izračunati potrebnu količinu.

    U ovom tekstu, korak po korak, vodićemo vas kroz sve faze ovog procesa kako ne biste doneli neke pogrešne odluke. Od merenja površine koju planirate da okrečite, preko razumevanja kako različite vrste boja i njihove pokrivne moći utiču na potrošnju, pa sve do praktičnih saveta o kupovini i pripremi za krečenje. Svrha ovog teksta koji smo pripremili za vas jeste da vam pruži sve potrebne informacije

    Read More
  4. November 20, 2023

    Šta je sve potrebno za krečenje

    Krečenje može biti zabavan i isplativ način da osvežite svoj prostor. Krečenje vam daje mnogo mogućnosti, jer drugačija boja zida može u potpunosti da promeni izgled prostorije i stana i da pruži potpuno drugačiji osećaj. Ne morate da se brinete ukoliko ne znate mnogo toga o krečenju. Sve su to poslovi koje svako može naučiti. A ne morate ni da ih naučite, značilo bi vam i da saznate kako sve funkcioniše, pa radili to vi ili neko drugi.  

    Međutim, pre nego što zasučete rukave i zaronite u boje i četke, važno je razumeti šta je sve potrebno za krečenje. Ovaj detaljan vodič koji smo napravili specijalno za vas će vas voditi kroz sve korake i materijale potrebne za uspešno krečenje stana. 

    Read More
  5. November 16, 2023

    Kako odabrati plocice za kuhinju

    Kada je u pitanju dizajniranju kuhinje, odabir idealnih pločica može biti ključan za postizanje željene estetike i funkcionalnosti. Pločice nisu samo osnova za higijenu i održavanje, već su one i idealan način da izrazite sopstveni stil. 

    Od klasičnih keramičkih pločica do savremenih staklenih dizajna, prave pločice za kuhinju mogu učiniti da prostor zablista, pa da stvore atmosferu u kojoj ćete uživati kada kuvate ili pripremate neš

    Read More
  6. November 13, 2023

    Kako upariti pločice za kupatilo – najbolje kombinacije

    Kupatilo je veoma bitan deo svačijeg doma. Ovo je mesto gde se često traži savršen sklad između estetike i funkcionalnosti. Pravilno odabrane i uparene pločice za kupatilo mogu transformisati prostor, dajući mu izgled iz snova. Različite vrste pločica mogu da daju potpuno drugačiji izgled prostoriji. Ne samo vrste pločica, nego i dimenzije pločica

    Read More
  7. November 09, 2023

    Zašto se kamenac skuplja na pločicama i kako se izboriti s njime

    Pločice veoma često imaju problema sa kamencom. To je problem koji se javlja u mnogim domovima i ponekad je teško da se reši, tačnije  da se izbegne pojavljivanje ovog kamenca. 

    Kamenac nastaje kada se taloži mineral iz vode, posebno kalcijum i magnezijum. Prilikom isparavanja vode sa površine pločica, ti minerali ostaju i stvaraju bele, tvrde naslage koje mi prepoznajemo kao kamenac. 

    Ova pojava je naročito izražena u nekim predelima koji imaju tvrđu vodu, gde je koncentracija ovih minerala u vodi drugačija, tačnije znatno veća. 

    Ipak su pločice u kupatilima često izložene vodi, pa je sasvim jasno da upravo tu nastaje najveći problem sa kamencom

    Read More
  8. November 06, 2023

    Za šta se sve koriste keramičke pločice

    Keramičke pločice predstavljaju sinonim za eleganciju, trajnost i funkcionalnost. Ovo su pločice koje su se tokom vremena dokazale kao jedan od najboljih izbora kada je u pitanju oblaganje površina kako unutar vašeg doma, tako i u određenim spoljašnim prostorima.

    Kako bismo još bolje se približili keramičkim pločicama i shvatili zašto su one upravo toliko popularne i korišćenje, potrebno je da ih malo analiziramo i da vidimo šta sve one to pružaju, a šta su njihovi nedostaci. Posle ovog teksta ćemo tačno znati zašto su keramičke vrste pločica uvek idealan izbor. 

    Koliko su izdržljive keramičke pločice

    Read More
  9. November 02, 2023

    Za šta se sve koriste betonske pločice

    Kada razmišljate o betonu, prva asocijacija vam je verovatno neki masivni objekt ili zgrada. Međutim, betonske pločice su sve popularniji izbor u građevinskoj industriji i dizajnu enterijera. Betonske pločice nude mnoge prednosti, uključujući dugotrajnost, estetiku i funkcionalnost. 

    Jedan od glavnih razloga zbog čega je došlo do porasta popularnosti betonskih pločica jeste njihova neverovatna dugotrajnost. Kada su pravilno postavljene i održavane pločice, one mogu trajati decenijama

    Read More