Monthly Archives: January 2024

  1. January 29, 2024

    Šta treba uzeti u obzir pri krečenju terase

    Pre nego što započnete sa krečenjem terase, važno je razmotriti nekoliko ključnih aspekata. Prvo, proverite stanje površine koju planirate da okrečite. Da li je potrebno prethodno popraviti pukotine, ukloniti staru boju ili ćete prekrečiti taj zid u boji? Takođe, vodite računa o vremenskim uslovima, jer krečenje zahteva suvo i stabilno vreme. Takođe, važno je i da izaberete najbolju boju za krečenje terase, odgovarajući valjak za krečenje i sav ostali materijal. 

    Popularne boje zidova za t

    Read More
  2. January 25, 2024

    Šta treba uzeti u obzir pri krečenju dečije sobe

    Krečenje dečije sobe je uzbudljiv projekat, ali zahteva da ipak i dobro razmislite i imate ozbiljan pristup. Veoma je ključno izabrati boje koje će odražavati ličnost i interesovanja vašeg deteta, ali i pružiti funkcionalnost i mogućnost prilagođavanja kako dete raste. Razmislite o kvalitetu boje, posebno u smislu izdržljivosti i lakoće čišćenja, kao i o uticaju boje na raspoloženje i atmosferu u sobi.

    Za dete u razvoju, veoma je bitno kakav će biti prostor u kom boravi, te je potrebno izabrati najbolju boju koja će zadovoljiti sve potrebe - od estetskih do funkcionalnih. Mi smo tu da vam pomognemo da saznate šta je sve potrebno za krečenje, kako da se odlučite između

    Read More
  3. January 22, 2024

    Šta treba uzeti u obzir pri krečenju kuhinje

    Prilikom planiranja krečenja kuhinje, bitno je razmotriti nekoliko faktora kako biste osigurali da prostor ne samo da izgleda privlačno, već da je i funkcionalan i da odgovara svim vašim potrebama. 

    Prvo o čemu treba da razmislite jeste o osvetljenju u kuhinji. Prirodno svetlo može značajno uticati na to kako će boja izgledati u različitim delovima dana, pa je važno uzeti to u obzir. Tople i hladne boje neće izgledati isto uz prirodno svetlo i uz veštačko.

    Zatim, potrebno je i da razmislite o veličini i rasporedu kuhinje. Svetlije boje mogu učiniti manje kuhinje većim i svetlijim, dok tamnije boje mogu dodati dubinu većim prostorima.

    Takođe, ključno je uzeti u obzir i praktičnost. Kuhinje su

    Read More
  4. January 18, 2024

    Inspirativne ideje za krečenje

    Krečenje zidova je jednostavan način da unesete promena i novi život u vaš dom. Da li planirate osveženje enterijera ili eksterijera, ideje za krečenje mogu biti neograničene. 

    Samo promena boje zidova u jednoj prostoriji može da promeni osećaj čitavog doma, kao na primer kada biste krečili dnevni boravak. To je ipak prostor u kom boravite najčešće sa vašom porodicom, ali i to je prostorija u kojoj provodite vreme sa vašim prijateljima, komšijama i vama drugim bliskim ljudima. 

    Krečenje u ovoj prostoriji može da promeni raspoloženje članovima porodice i da značajno utiče na druge stvari. Tako je i sa drugim prostorijama, pa ako okrečite kuhinju

    Read More
  5. January 15, 2024

    Šta treba uzeti u obzir pri krečenju sobe za devojčice

    Krečenje sobe za devojčice je uzbudljiv projekat koji može imati veliki uticaj na njihovu sobu i njihovo detinjstvo. Važnost boje i izgleda zidova kod dečijih soba, pogotovo kod devojčica nikako ne treba zanemariti. 

    Prilikom krečenja, važno je razmotriti nekoliko ključnih faktora, kao što su uzrast devojčice, njene lične preferencije i funkcionalnost sobe. Na primer, za mlađe devojčice, možete odabrati veselije i svetlije boje, dok starije devojčice mogu preferirati suptilnije tonove. Takođe, razmislite o trajnosti boje i o tome koliko često planirate da krečite i menjate izgled sobe.

    Popularne boje zidova za sobu za devojčice

    Kad su u pita

    Read More
  6. January 11, 2024

    Šta treba uzeti u obzir pri krečenju dnevne sobe

    Krečenje dnevne sobe može potpuno da promeni vaš prostor i da mu pruži neki potpuno novi osećaj i pruži mu novi život. Pre nego što zasučete svoje rukave i bacite sa na krečenje, potrebno je i da razmislite o sledećim faktorima: funkcionalnosti prostora, količini prirodnog svetla, kao i o postojećem nameštaju i dekoru. 

    Odabir prave boje za krečenje dnevnog boravka zahteva od vas da pažljivo planirate i razumete kako različite nijanse mogu uticati na atmosferu i percepciju prostora. 

    Popularne boje zidova u dnevnoj sobi

    Moderni trendovi u dekor

    Read More
  7. January 08, 2024

    Šta su tople a šta hladne boje i zašto je to bitno?

    Kad se radi o dizajnu i enterijeru, boje su te koje imaju ključnu ulogu u stvaranju atmosfere u prostoriji i “emitovanju” energije. Uz pomoć određenih boja, mogu se probuditi različita osećanja, promeniti osećaj veličine prostora i stvoriti potpuno drugi osećaj ambijenta, samo uz korišćenje druge vrste boje

    Tople i hladne boje imaju različite vizualne efekte i mogu dramatično promeniti izgled i osećaj prostorije. Pravilno razumevanje razlike između toplih i hladnih boja, kao i njihove primene, može znatno poboljšati estetiku prostora. I to ne samo estetiku, već i čitav doživljaj prostora, od komfornosti do nekih drugih osećaja. Različite boje bude različita osećanja kod ljudi. Neke ulivaju sigurnost, neke pospešuju pozitivnu energi

    Read More
  8. January 04, 2024

    Vodič kroz kontraste boja: Koje boje idu zajedno i zašto

    Boje i kontrast boja igraju ključnu ulogu u dizajnu enterijera, pružajući ne samo estetsku privlačnost već i veoma utiču na atmosferu i percepciju prostora. Razumevanje kako se različite boje kombinuju i stvaraju kontrast može značajno poboljšati izgled i osećaj svake prostorije. Ne možete kombinovati sve boje, već postoji određeni kontrast koji bi trebalo pratiti kako bi se dobio odličan efekat. 

    Sve vrste boja za krečenje dolaze u obzir kad je u pitanju uređenje vašeg doma, ali sa adekvatnim odabirom i kontrastom, razlika je neverovatna i efekat nezamisliv. 

    Takođe, postoje određene boje koje su prikladnije za određene prostor

    Read More
  9. January 01, 2024

    Kako odabrati boju za zidove vaše sobe?

    Izbor prave boje za krečenje vašeg doma može biti ključan element u stvaranju atmosfere koju želite. Boje za unutrašnje krečenje dolaze u širokom spektru nijansi i kvaliteta, a odabir najbolje boje za zidove vaše sobe zavisi od nekoliko faktora. 

    Prvo, razmislite o funkciji prostorije. Različite boje mogu imati različit uticaj na raspoloženje i doživljaj prostora. Na primer, boje za krečenje sobe u kojoj se odmara trebalo bi da budu umirujuće, poput pastelnih tonova ili nežnih nijansi

    Read More