Jedan od ključnih elemenata u održavanju higijene u kupatilu, bez sumnje, jeste higijenski tuš. Nemojte da mešate higijenski tuš sa tuš kabinama ili paravanima. On je ipak nešto drugo.

Higijenski tuš, ne samo da pruža dodatnu udobnost i praktičnost, već igra vitalnu ulogu u održavanju lične higijene. Međutim, sa širokim spektrom dostupnih opcija, može biti izazovno odabrati najbolji higijenski tuš za vaš dom. U ovom tekstu, pomoći ćemo vam da shvatite šta treba uzeti u obzir kako biste napravili najbolji izbor kad su higijenski tuševi u pitanju.

Razumite svoje potrebe

Pre nego što dublje zaronimo u specifikacije i karakteristike, važno je razumeti vaše specifične potrebe. Razmislite o veličini i rasporedu vašeg kupatila, kao i o preferencijama vaše porodice. Da li tražite nešto jednostavno za osnovnu upotrebu, ili vam je potrebno nešto sa više funkcija za potpuno iskustvo spa kupatila

Proverite da li higijenski tuš koji želite može da se uklopi sa ostatkom toaleta, ako vam nisu dimenzije tuš kabine i ostalih sanitarija prevelike, pa da nemate dovoljno slobodnog prostora u toaletu. 

Tipovi higijenskih tuševa

Postoje različiti tipovi higijenskih tuševa na tržištu, od ručnih modela koji se montiraju na zid, do sofisticiranijih tuševa sa termostatskim kontrolama temperature. Važno je izabrati tip koji najbolje odgovara vašem prostoru i potrebama.

Ručni higijenski tuševi

Ručni higijenski tuševi su najpristupačnija i najlakša opcija za instalaciju. Omogućavaju fleksibilnost u korišćenju i lako se održavaju. Idealni su za manja kupatila ili kao dodatak već postojećem tušu.

Naša preporuka je Higijenski tuš set ugradni ROSAN S2 Black. Predstavljamo vam revolucionarni zidni komplet ugradni tuš set za intimnu higijenu, stvoren da donese eleganciju i funkcionalnost u svako kupatilo. Dizajniran od strane renomiranog proizvođača "Rosan" iz Srbije, ovaj set odlikuje se minimalističkim dizajnom i sofisticiranom crnom mat bojom koja će se savršeno uklopiti u moderne kupatilske prostore.

Set zahteva ugradnju konzole za dovod tople i hladne vode direktno u zid, obezbeđujući čist i uredan izgled bez vidljivih cevi. Zidna montaža omogućava postavljanje na bilo koju poziciju po želji korisnika, sa dva ulaza za vodu (1/2 cola) za maksimalnu praktičnost.

Jedinstvena prednost ovog seta je nezavisan izlaz vode sa držačem tuš ručice, koji možete pozicionirati odvojeno od glavnog mešača, nudeći fleksibilnost i prilagođavanje svakom korisničkom prostoru. Uključena uzidna mesingana konzola za dovod tople i hladne vode, zajedno sa zidnom maskom (spoljni deo) i ručicom za podešavanje temperature vode, osigurava lako korišćenje i dugotrajnost.

Komplet se takođe sastoji od mekanog tuš creva DARKFLEX dužine 100cm i kompaktne tuš ručice sa tasterom za puštanje vode, kombinujući vrhunsku funkcionalnost sa elegantnim dizajnom. Ovaj set je idealan izbor za one koji traže savršen spoj estetike, inovacije i praktičnosti u svom kupatilu.

Fiksni higijenski tuševi

Fiksni higijenski tuševi se još zovu i bide. Neki kažu da je to fiksni higijenski tuš, dok neki kažu da je lavabo. Kategorizacija nije toliko ni važna koliko njegova primena. On služi za pranje spoljašnjosti genitalija i anusa i veoma je poželjan u vašem toaletu. Takođe, može i da posluži za pranje stopala. 

Pogotovo je odličan izbor za starije, hendikepirane i bolesne koji mogu da koriste bide u slučajevima kada je upotreba kade ili tuša neudobna ili opasna.

Materijali i dizajn higijenskog tuša

Izbor materijala može značajno uticati na dugovečnost i izdržljivost vašeg higijenskog tuša. Nerđajući čelik i hrom su popularni izbori zbog svoje otpornosti na koroziju i lakoće održavanja ovog tuša. Takođe, dizajn tuša treba da se uklopi u estetiku vašeg kupatila, bilo da težite modernom ili tradicionalnom izgledu.

Karakteristike za razmatranje

Pri odabiru higijenskog tuša, postoji nekoliko ključnih karakteristika koje treba uzeti u obzir:

  • Podešavanje pritiska vode: Mogućnost regulisanja pritiska vode može povećati udobnost upotrebe.
  • Jednostavnost instalacije: Razmislite da li možete samostalno instalirati tuš ili će vam biti potrebna profesionalna pomoć.
  • Ekološka efikasnost: Neki higijenski tuševi su dizajnirani da štede vodu, što može doprineti smanjenju vaših računa za vodu i očuvanju okoline.

Proizvođač i garancija

Izbor pouzdanog proizvođača sa dobrim garancijskim uslovima može vam pružiti dodatni mir. Proverite recenzije i preporuke za brendove koji su poznati po kvalitetu i pouzdanosti.

Odabir higijenskog tuša

Odabir najboljeg higijenskog tuša za vaš dom zahteva razmatranje niza faktora, od tipa i materijala, do specifičnih karakteristika i brenda. Uzimajući u obzir vaše potrebe i želje, možete pronaći idealno rešenje koje će doprineti ne samo vašoj ličnoj higijeni, već i ukupnoj funkcionalnosti i estetici vašeg kupatila. S pravim higijenskim tušem, svakodnevno tuširanje može postati još prijatnije i praktičnije iskustvo.

Pronađite sve za vaše kupatilo uz Inteprom

U našoj širokoj ponudi, imamo sve što treba vašem kupatilu. Od najboljih tuš kabina, do odličnih modela slivnika. A pored dobre i zanimljive ponude, tu je i naše osoblje koje je u svakom momentu spremno da vam da savete i odgovore na sva vaša pitanja. Ako ste zabrinuti oko stakla za tuš kabinu, ili vas brine kako održati higijenu tuša, tu smo za vas. 

Bilo da renovirate postojeće kupatilo ili dizajnirate novi prostor od nule, Interprom nudi sve što vam je potrebno za postizanje savršenstva u kupatilu. Od elegantnih zidnih kompleta, poput našeg crnog mat ugradnog tuš seta, do saveta o optimalnoj instalaciji i održavanju, mi smo vaš pouzdan partner u stvaranju kupatila iz snova.

Posetite nas danas i otkrijte zašto je Interprom lider na tržištu kada je reč o kvalitetu, dizajnu i stručnosti. Dozvolite nam da vam pomognemo da transformišete vaše kupatilo u prostor čiste udobnosti i funkcionalne lepote. Sa Interpromom, idealan higijenski tuš za vaš dom je samo jedan korak dalje.