Tuš kabine su jedan od neizostavnih delova toaleta. One su skoro potpuno zamenile kade i sad se one većinski mogu pronaći u toaletima. Ili tuš kabine ili tuš paravani, koji su veoma slični. 

To se upravo desilo zbog njihove praktičnosti, korišćenja manje površine, a i lakšeg održavanja tuš kabine. Zbog sve češće situacije sa vodom punom kamenca, kade su prosto prevelika površina za održavanje - a ukoliko se ne očisti redovno, dolazi do raspadanja i stvaranja kamenca.

Osim toga što su tuš kabine praktične, one itekako mogu da promene prostor i da budu čak i dekorativne. Sve zavisi od toga za kakvu tuš kabinu se odlučite - od modela do boje, sve to može da utiče na estetski izgled. U nastavku teksta možete videti kako to izgleda uređenje kupatila sa tuš kabinom

Kako ekonomično urediti kupatila sa tuš kabinom

Na tržištu postoji veliki broj raznovrsnih modela i vrsta tuš kabina, pa svako može da pronađe za sebe idealnu tuš kabinu. Možete sigurno pronaći kvalitetnu, a jeftinu tuš kabinu koja će vam spasiti život. 

Bitno je da dobro odredite svoje prioritete kako biste znali koju tuš kabinu tražite. Ne morate da imate ogromne tuš kabine koje koštaju čitavo bogatstvo, ako imate mali toalet. Velike tuš kabine i mali toalet ne idu zajedno i to može samo da vam zakomplikuje dodatno život. Bitno je da se dimenzija tuš kabine uskladi sa toaletom, ali i da zadovolji vaše osnovne potrebe.

Jeftine i ekonomične tuš kabine ne moraju značiti da one nisu estetski lepe za toalet. Možete pronaći i ekonomičnije, “manje moderne tuš kabine”, a predivne modele - najbitnije je da se one uklapaju uz ostatak toaleta. Posmatrajte toalet kao celinu i na osnovu toga birajte ekonomičku tuš kabinu koja će upotpuniti prostor, a i odraditi posao.

Ideje za uređenje kupatila sa standardnom tuš kabinom

Standardna klasična tuš kabina ne mora uopšte da bude samo tuš kabina koja ima samo tu jednu svrhu - a to je tuširanje. Možete i da pronađete modernu tuš kabinu koja će da ulepša vaš prostor, da mu novu dimenziju, a opet da bude deo standardnih tuš kabina koja vam neće iziskovati neko dodatno renoviranje ili slično. 

Da li je to tuš kabina sa crnim ramom, drugačijim oblikom ili slično, nije važno. Bitno da se ona uklopi uz ostatak toaleta, a da da nešto novo, sveže i da vam ovaj prostor učini prijatnim. Ipak je toalet jedan od najvažnijih delova kuće koju koriste svi ukućani. 

Ideje za uređenje kupatila sa zidanom tuš kabinom

Zašto da imate standardne tuš kabine koje može bilo ko da ima? Zidanje tuš kabina je postalo veoma popularno, ali i praktično. Možete sami da izaberete dimenzije zida i da isto tako, odaberete da li će biti u pitanju 2 pregradna zida ili samo jedan. 

Ali ne samo to, možete i da potpuno promenite vaš toalet sa ovim zidom. Nije isto kada imate klasičan, standardni ram kao i svi ostali, i da imate zidanu tuš kabinu koja se ipak ne može pronaći u svakom toaletu.

Ova opcija vam daje razne mogućnosti - možete da stavite pločice poptuno drugačije na ovaj zid i da tako ostvarite kontrast i ulepšate toalet. Možete da proizvoljno birate dimenzije zida i da svaki segment samostalno odlučite - naravno, ukoliko je tehnički izvodljiv. 

Osmelite se i odvažite se da budete kreativni, jer zašto biste imali klasičnu, standardnu tuš kabinu kad možete da budete posebni? Uređenje kupatila sa zidanom tuš kabinom može da bude odličan korak u kom ćete uživati kako u procesu izrade, tako i nakon što sve bude gotovo.

Ideje za uređenje malog kupatila sa tuš kabinom

Ukoliko imate malo kupatilo, najbolje tuš kabine za vas su onda polukružne tuš kabine. One se stavljaju u ćošak. Zbog toga što zauzimaju malo prostora, one su odlične za manje prostore. A taman kao dodatni plus je što se koristi ćošak koji uglavnom bude neiskorišten prostor u potpunosti. 

Uređenje malog kupatila sa tuš kabinom ne mora da bude noćna mora. Ne brinite, ima više opcija pred vama. Osim toga možete i da uzmete klasične tuš kabina manjih dimenzija i da tako sačuvate prostor, a opet obezbedite svoj toalet sa tuš kabinom. 

A možete i da samo postavite tuš “kabinu” sa dobrim slivnikom koji ćete ograditi tuš zavesom. Ovo je jeftina varijanta, a odlična je ukoliko nemate prostora. Na taj račin rešavate dva problema odjednom - ekonomična tuš kabina koja zauzima minimalno prostora. 

Ideje za uređenje kupatila sa tuš paravanom

Uređenje kupatila sa tuš paravanom može da bude veoma interesantno i zanimljivo. Tuš pravan predstavlja stakleni panel koji se ne mrda. On se postavi i predstavlja u suštini stakleni zid koji odlično izgleda u toaletu. Ovo je odličan, moderan način da uredite vaše kupatilo. Ovo je definitivno način da uštedite prostor, a dobijete odličan dodatak vašem toaletu.

Tuš paravani su odličan izbor, jer nema kade koju morate da čistite, nema postolja, nema zavesa, nema ničega samo slivnik i staklo tuš paravana koji sprečava širenje vode po ostatku toaleta. A ipak je lakše održavanje higijene ovako, nego kad morate da ribate tuš kadu i staklena vrata tuš kabine.

Ukoliko želite moderno, elegantno, a pratkično rešenje za tuš kabinu - ovo je idealna opcija. 

Sve za vaše kupatilo na jednom mestu

Tuš kabina zaista može da promeni komplet utisak i izgled toaleta, a pred vama je toliko raznovrsnih opcija između kojih možete da odaberete. 

Potrudite se da kad donosite ovu odluku razmišljate o svim drugim faktorima, ostalom kupatilskom nameštaju, sanitarijama, pločicama za tuš kabinu i ostalim drugim delovima toaleta kako bi finalni izgled izgledao privlačno. Ali takođe, i da bi bio funkcionalan.

Ne možete da sa tuš kabinom zagradite veš mašinu ili slično, pa s toga pažljivo povedite računa o prostoru

A za sve drugo što vam je potrebno, bacite pogled na naš asortiman i pronađite sve ono što vam je potrebno za vaše kupatilo. Možete i da se odlučite za izradu tuš kabina po meri - što vam daje maksimalnu slobodu i izbor.